Dagens PS

Ledarkollen – Di: "Prata med Åkesson"

Dagens Industri anser att man bör bjuda in Jimmie Åkesson till förhandlingar om hur Sveriges regering ska komma att se ut. (Foto: TT)
Dagens Industri anser att man bör bjuda in Jimmie Åkesson till förhandlingar om hur Sveriges regering ska komma att se ut.
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 08 okt. 2018Publicerad: 08 okt. 2018

Dagens ledarkoll handlar om det fortsatta politiska spelet, om islamismen i skolan, om vad som egentligen uppnåtts efter #metoo, om Kina och om att gifta sig…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Di: Tala med Åkesson

Di skriver att man även bör tala med Jimmie Åkesson: “Regeringsbildare Ulf Kristersson (M)  har sagt att han just nu inte tänker prata med Jimmie Åkesson. Det bör han göra. Det är nämligen där och inte hos S som allianspartierna har stöd för sin politik.”

Islamismen i skolorna

ETC har en besynnerlig förmåga att underskatta islamismens hot. Denna gång handlar det om friskolor. “Hela högern väljer, som alltid, att blunda för att skolor som drivs av personer misstänka för att ha kopplingar till våldsbejakande extremism bara är den yttersta konsekvensen av ett system som på alla sätt driver på segregationen, vilket i sin tur ökar konflikterna i vårt samhälle och ställer grupper mot varandra. Ärligt talat, vårt skolsystem i dag är en bra grogrund för extremism. Vi sitter alla i bilar som kör i full fart mot seriekrocken, för att använda SD:s liknelse.”

Var har hänt efter #metoo?

DN misströstar i efterdyningarna av #metoo: “Men kontentan av det gångna årets debatt illustreras nog ändå bäst av satirtecknaren Clayton Jones bild: på ena sidan tjejer och kvinnor som håller en skylt med påskriften ‘#metoo’, på andra sidan åldrade slipsherrar som säger: ‘So what?’ – ‘än sedan?’ “

Vad sysslar Kina med?

ANNONS

Expressen skriver om det allt mer besynnerliga styret i Kina: “Det blir allt mer uppenbart att syftet med Kinas repression mot uigurerna inte handlar om säkerhet. Det handlar om att utplåna, om inte ett folkslag, så åtminstone en kultur och identitet. Peking räknar kallt med att landets ekonomiska muskler ska få omvärlden att välja att blunda för människorättsbrotten. Som permanent medlem i FN:s säkerhetsråd behöver Kina aldrig oroa sig över åtgärder tuffare än ett skarpt formulerat brev.”

Dagen Snackis:

Jag gifte mig i helgen. Det var helt och hållet sagolikt och starkt. Kärleken är det enda i livet som på djupet kan frigöra en människa från sig själv.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS