ANNONS
ANNONS

Ledarkollen: Liberalernas kris

Dagens Industri skriver att Liberalernas och Centerns agerande bevisar att decemberöverenskommelsen fortfarande lever. (Foto:TT)

I dag handlar ledarkollen om liberalismens kris, om svenska företag och sanktionerna, om demokratihotet från vänster och om välfärdens kärna.  Och så lite om valaffischerna.

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Svenska företag bra rustade för sanktioner

DI skriver om svenska företag och USA:s sanktioner: ”Svenska affärsmän blev experter på krångliga finansieringsupplägg, byråkrati, främmande kulturer och på att laga efter läge.Därför är Donald Trumps nygamla sanktioner mot Iran på sätt och vis business as usual. Det är bara för chefer och anställda att göra som vanligt, kavla upp ärmarna och sätta i gång.”

ANNONS
ANNONS

Demokratihotet från vänster

Expressen skriver om att Ung Vänster uppmuntrar att förstöra andra partiers valaffischer: ”Ung Vänster blev tagna på bar gärning när de i tisdags rev ned och slängde Moderaternas valaffischer i Staffanstorp. Sammantaget handlar det om ett tjugotal affischer som vandaliserats, på flera olika platser i kommunen. Ordföranden för Ung Vänster Skåne, ”Ylva Aspelin, säger till Kvällsposten att hon inte känner till händelsen, men tycker att ”det faktiskt är bra att folk reagerar mot det som står på Moderaternas affischer”.

Liberalismens kris

ETC skriver om liberalernas kris: ”I Sverige har det gått så långt att liberalerna krympt till ett parti som vacklar på fyra procent-spärren, i andra länder är de redan borta och det viktiga är inte att liberalernas antal blivit färre, det viktiga är att den liberala berättelsen om samhället – den som fortfarande styr de flesta borgerliga medier i såväl USA, Sverige och Tyskland – inte längre gäller.”

Välfärdens kärna

Aftonbladet skriver om välfärdens kärna: ”Välfärdens kärna brukar det kallas, det som kommuner och landsting sysslar med. Och ekonomin för landsting och kommuner sätter ramarna för hur barnomsorg, skola, sjukvård och äldreomsorg fungerar i praktiken.
Just nu är denna kärna hotad. Enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL, kommer det krävas 50 nya miljarder bara för att upprätthålla dagens nivå i välfärdsverksamheterna. Och med tanke på läget på många förlossningsavdelningar och äldreboenden kan ingen vara nöjd med dagens nivå.”

Dagens Snackis:

Äntligen är valrörelsen igång. I dag åker valaffischerna upp. Kommunikation från stenåldern.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS