ANNONS
ANNONS

Kupp mot Trump i natt – raderades på Twitter

President Donald Trumps Twitter-konto låg nere under 11 minuter under natten till fredagen, svensk tid. (Foto: TT / Montage)

Trumps värsta mardröm blev verklighet.

Under 11 minuter satt troligen Donald Trump med hjärtat i halsgropen under natten till fredagen, svensk tid. En anställd på Twitter, som gjorde sin sista dag, genomförde nämligen en lyckad kupp mot den amerikanska presidenten när denne lyckades stänga ned ”The Donalds” konto.

I över tio minuter möttes besökare i stället av en error-sida med meddelandet att ”ledsen, sidan existerar inte!”. En mardröm för en flitig twittrare som Trump, förstås.

ANNONS
ANNONS

Och sociala medie-bomben fick Twitter att explodera, rapporterar New York Times.

”Det blev ett rejält ståhej, den moderna tidens torgmöte som vi inte sett sedan… tja, sedan för fem månader sedan när Trump plötsligt myntade ett nytt ord mitt i natten”, skriver tidningen och syftar på när Donald Trump skrev en tweet med den kryptiska termen ”covfefe”.

Reaktioner från den frispråkige presidenten själv har dock lyst med sin frånvaro. Sedan incidenten har Donald Trump fortsatt twittra i som vanligt utan att kommentera det hela.

Twitter meddelade till en början att kontot hade raderats av misstag men uppgav senare att en anställd låg bakom kuppen.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS