Dagens PS

Birro: "Jag tror många är förtvivlade"

Sverige har plågats av skogsbränder hela veckan. (Foto:TT)
Sverige har plågats av skogsbränder hela veckan. (Foto:TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 20 juli 2018Publicerad: 20 juli 2018

Nästan allting den här veckan har handlat om bränderna här hemma. Återigen har det svenska maskineriet gnisslat igång alldeles för långsamt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det dröjde en vecka innan statsministern tog sig till ett av de brandhärjade områdena. Det visade sig att försvaret har flera helikoptrar som kan användas för att bekämpa bränderna men som inte används och Italien skickade plan med piloter trots att även Italien härjas svårt av bränder.

Jag tror många är förtvivlade över oförmågan hos myndigheterna. Allting tar en sådan fruktansvärd tid. Akuta kriser måste bemötas med akuta åtgärder. Det duger inte att ragga upp en sommarledig minister som sitter i sin hammock och via Skype låter meddela att någon ska kalla någon annan till ett möte på tisdag…

Och så kliver den ständige Dan Eliasson fram ur skuggorna och det känns som om allting är förlorat…

Jag noterade också att Kungen som vanligt hann före både regering och riksdag med att hylla alla brandmän och frivilliga som arbetar med bränderna.

Det har varit svettiga löprundor under veckan. Jag brukar alltid lyssna på SR P1 när jag springer och i måndags och tisdags handlade mycket om Trump och Putin. Säga vad man vill om dessa ledare men att de ses och faktiskt samtalar med varandra måste trots allt vara av godo.

Dagens PS har skrivit mycket om detta i veckan.

Mitt i industrisemestern slog Telia till och genomförde då en affär som varit på gång under rätt lång tid: man köper Cmore och TV4 för 9,2 miljarder kronor. Återstår att se vad det kommer att betyda.

Förhoppningsvis kan kanalerna få medel att köpa spännande (och svindyra) sportsliga rättigheter…

ANNONS

Jag sitter på ett inte allt för försenat tåg mot Kalmar och önskar er alla en riktigt fin helg. Sitt i skuggan, drick mycket vatten och var lite extra varsam mot de runt omkring er som ni älskar.

Och skänk en innerlig tanke till alla som jobbar dygnet runt med att släcka de många bränderna.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS