ANNONS
ANNONS

Wallström totalsågad av börs-vd: ”Klarar det inte”

ta3e27fe.jpg

Sectra är ett företag med cirka 550 anställda med säte i Linköping. 

Bolagets vd Torbjörn Kronander är märkbart oroad över situationen där svenska företag inom loppet av ett par veckor gått från att vara respekterade till bespottade i Saudiarabien. 

Han varnar för att Margot Wallström ”äventyrar medicinsk export”.

ANNONS
ANNONS

”Vi uppmanar statsministern att ta tag i detta omedelbart. Utrikesministern kommer som situationen har utvecklats inte att klara av det”, skriver han i Dagens Industri.

Sectras huvudaffär är medicinsk mjukvara och it-system för bildhantering på sjukhus. Bolaget är starkt exportberoende och Saudiarabien beskrivs som en av de marknader där Sectra är närvarande ”med uppskattade leveranser av system för medicinsk bildhantering”. 

Torbjörn Kronander beskriver det vidare som en marknad som representerar ”en stor framtida potential för oss och våra anställda”.

”Vi ska inte glömma att det bara är 100 år sedan kvinnorna fick rösträtt och dödsstraffet avskaffades i Sverige. Man kan också konstatera att man i Saudiarabien är oerhört mån om äldre kvinnor, sina mödrar. Långt mer än vad vi är här. När vi ser med fasa på hur man behandlar sina yngre kvinnor, ser de med samma fasa på hur vi ibland hanterar våra äldre”, skriver börs-vd:n.

Nu är det plötsligt uppförsbacke värre för svenska exportföretag i Saudiarabien.

”På endast två veckor har detta förändrats i grunden av den som ska vara Sveriges främsta diplomat – utrikesministern”, skriver Torbjörn Kronander.

LÄS MER: ” Sverige beroende av exportföretagens vinster” (DI Debatt) »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS