ANNONS
ANNONS

”Varför ska vi tro på Lundingruppens version?”

Ian-Lundin.jpg

I sin debattartikel i Dagens Nyheter från den 18/3 hävdar Ian och Lukas Lundin att de anklagelser som riktats mot Lundingruppen är ”ogrundade, orättvisa och i några fall till och med absurda”.

Samtidigt för de inte fram några bevis för sina påståenden. Johan Brosché skriver på DN Debattm att den bild som bröderna Lundin presenterar inte stämmer överens med den bild han själv skaffat sig efter att ha forskat om Sudan de senaste sju åren.

”Varför ska jag och allmänheten välja att tro på deras version i stället för att tro på Amnesty, FN, Human Rights Watch, ICG och världsledande Sudanexperter?” frågar sig Brosché.

ANNONS
ANNONS

”Ian och Lukas Lundin hävdar att de har en mängd bevis på Lundin Petroleums positiva påverkan i länder som till exempel Sydsudan. Om så är fallet så är det hög tid att allmänheten får ta del av denna information. Ett personporträtt av Adolf H. Lundin kan knappast sägas vara speciellt informativt”, skriver han i DN.

LÄS ÄVEN: Lundin: ”Det här är ingen skönhetstävling” »

LÄS ÄVEN: Pontus Schultz: ”Sluta låt PR-byråerna styra!” »

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS