ANNONS
ANNONS

Telia-ledningen pudlar – viker sig för kritiken

Lars-Nyberg3.jpg

”Vi tar avstånd från alla kränkningar av mänskliga rättigheter och vill skicka en tydlig signal om att vi tagit till oss kritiken och är beredda att göra det vi kan för att stödja strävan mot ett öppnare samhälle i alla de länder vi finns”, säger Telia Soneras styrelseordförande Anders Narvinger i en kommentar.

Förra veckans avslöjande i SVT:s ”Uppdrag Granskning” om att säkerhetstjänsterna i Azerbajdzjan, Vitryssland och Uzbekistan har full tillgång till Telias nät, slog ned som en bomb bland svenska folket.

LÄS ÄVEN: Oppositionella spåras via Telia Sonera i öst »

ANNONS
ANNONS

Telia-chefen Lars Nybergs försök att förklara sig på DN Debatt den 21 april (”det är inte vi som bryter mot mänskliga rättigheter”) ledde till ytterligare folkstorm och det hela gick så långt att Stockholms kommun hotade med att säga upp 40.000 Teliaabonnemang.

På torsdagen har finansmarknadsminister Peter Norman, som företräder storägaren svenska staten, haft möten med Telialedningen och storägare.

”Debatten har visat är att vi behöver göra mer och kommunicera tydligare när det gäller de svåra integritets- och yttrandefrihetsfrågor som påverkar alla våra 36 miljoner kunder i regionen”, fortsätter Anders Narvinger i pressmeddelandet.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS