ANNONS
ANNONS

Rasar mot VW: ”De missbrukar sitt ägande”

Caroline-af-ugglas.jpg

Vid årsstämman i maj, där VW avskaffade valberedningen, krävde minoriteten redogörelse för alla beslut där intressekonflikter kan finnas. Minoriteten överväger även att kräva en särskild granskningsman.

Under rubriken ”VW missbrukar sitt ägande” skriver högt uppsatta företrädare från minoritetsägarna att ”alla aktier i ett bolag bör medföra samma ansvar och samma röstvärde”. Frågan om rösträttsskillnader ställs enligt artikelförfattarna nu på sin spets.

”Vi anser att VW:s agerande på årets Scaniastämma är ett missbruk av ett system som bygger på förtroende”, skriver de fyra i DI (Caroline af Ugglas från Skandia, Mats Andersson från Fjärde AP-fonden, Marianne Nilsson från Swedbank Robur och Anders Oscarsson från AMF.

ANNONS
ANNONS

”Internationellt ses rösträttsskillnader i bolag generellt som skadligt. Det är en uppenbar fara att VW:s agerande i Scania ger kritikerna argument för att ifrågasätta det svenska samförståndet kring detta och i värsta fall även ifrågasätta Sverige som en attraktiv marknad för aktieinvesteringar.”

LÄS MER: Aktieägare gör upprör i Scania »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS