ANNONS
ANNONS

Rasar mot Löfven: ”Han är förbrukad”

ta40af35.jpg

Regeringens nya satsning på export och innovationsklimat, som presenterades på måndagen, är ”småpengar” jämfört med planerade skattehöjningar.

Det anser företrädare för näringslivet som Dagens Industri talat med.

”Regeringen höjer skatterna med 20 miljarder kronor 2016. Sedan satsar man ca 1 procent av detta på exportfrämjande åtgärder vilket rubriceras som en offensiv satsning. Man måste titta på vad som ligger i respektive vågskål och det är nettot som är en satsning”, säger superentreprenören Dan Olofsson, ordförande och ägare av Danir-gruppen, till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Teknikföretagens chefsekonom Anders Rune instämmer i kritiken.

”Satsningarna är marginella och ger ingenting, utan tydligt mål vad de ska leda till. Vi vill istället se att regeringen tar ett helhetsgrepp som positivt medverkar till bra förutsättningar till industrin och att nya företag startar, växer och stannar i Sverige”, säger han till DI.

Även DI:s ledaskribent PM Nilsson går hårt åt regeringen och Stefan Löfven. 

”Han gick till val på att vara en ovanligt näringslivsvänlig socialdemokrat. Tyvärr är hans förtroende borta och det krävs större strategiska omtag för att reparera skadan, om det nu går”, skriver Nilsson och kallar Löfven för ”förbrukad”.

”En sann näringspolitisk offensiv innehåller mycket kontroversiella frågor som beskattning av inkomst, patent och vinst. I sitt nuvarande skick kan Socialdemokraterna inte lösa dem”, menar han.

LÄS MER: Miljardären rasar mot regeringen (DI) »

LÄS MER: ”Löfven tyvärr förbrukad i näringspolitiken” (DI, kräver inloggning) »

LÄS ÄVEN: 226 miljoner till nytt näringslivspaket (Dagens PS) »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS