ANNONS
ANNONS

Pär Nuder rosenrasande efter allvarlig anklagelse

Par-nuder.jpg

SVT-journalisten Margit Silberstein och statsvetaren Tommy Möller avslöjar i boken vad man påstår är spelet bakom valet av Håkan Juholt som ny partiordförande.

Enligt författarna var det Pär Nuder som drog i trådarna i kulisserna för att manövrera ut Mona Sahlin och bana väg för Juholt. Orsaken var, enligt Silberstein och Mötter, att Sahlin utnämnts som ny partiledare efter Göran Persson i stället för honom själv.

Dessutom sparkades Nuder som partiets ekonomisk-politiske efter att Sahlin tagit över.

ANNONS
ANNONS

”När Pär Nuder förlorat slaget om partiledarposten valde han att göra livet surt för Mona Sahlin. /…/ En sorts ohelig allians uppstod mellan partivänstern, Pär Nuder och Håkan Juholt”, skriver författarna.

LÄS ÄVEN: Pär Nuder bitter – känner sig som ”fritt villebråd” »

Silberstein och Möller har fått enorm publicitet i förhandsskriverierna kring boken, som ges ut 26 mars av Albert Bonniers förlag. I en lång debattartikel DN Kultur slår nu Pär Nuder tillbaka.

”De ska skapa sin gärningsman, någon ondsint varelse som står i kulisserna med vässad kniv. I deras story är denne någon jag”, skriver Nuder.

Han kallar författarna för konspiratoriska och anklagar bokförlaget för att strunta i fakta för att tjäna pengar.

”Man hade förväntat sig mer än skvaller av en professor i statsvetenskap och en public service-journalist”, fortsätter Pär Nuder i DN.

Han kallar boken för ett ”klavertramp i de anonyma källornas kvicksand” och menar att den krisade förlagsbranschen hittat en ny marknad: ”skvallra-, ljuga- och förtala-branschen”.

”Efter att ha läst boken vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Frågan är vad som är värst – den låga nivån på journalistiken eller den ovetenskapliga ”forskningen”, skriver Pär Nuder.

Pär Nuder är märkbart upprörd och bitter men kostar ändå på sig en gnutta humor på slutet av debattartikeln. Han berättar att han läst på Twitter att ett nytt rykte börjat spridas om hon om. För att förekomma fler böcker av Silberstein och Möllter vill han nu ”med kraft dementera”:

”Nej, det var inte jag som avsatte påve Benedictus XIV. Inte heller tillsatte jag Franciskus”, avslutar Nuder.

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, teknik och prylar, resor, it och affärer, karriär samt börs. Allt är gratis! Klicka här för mer info!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS