ANNONS
ANNONS

P4-chefens rasande attack mot Madeleine

ta220167.jpg

Prinsessan Madeleine är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland.

Men i P4 Gävleborgs arkiv finns inte ett enda ljudklipp med prinsessan. Enligt Leif Eriksson har Madeleine ”satt i system att undvika medier”.

Jag vet naturligtvis inte hur prinsessan är uppfostrad men jag är övertygad om att hon nu som 33-åring och offentlig person hela sitt liv inser sin roll i monarkin och att hertiginneskapet faktiskt betyder något också i verkligheten”, skriver Eriksson i sitt brev.

ANNONS
ANNONS

Enligt radiochefen har prinsessan undvikit medier vid samtliga officiella besök i länet, något som enligt Leif Eriksson inte är det uppdrag hon har. 

Hon är en del av vårt statsskick, hon betalas av oss skattebetalare, hon har makt och ett offentligt uppdrag. Hon är dessutom hertiginna för vårt län”, skriver P4-bossen.

Eriksson kräver att hans kanal ska kunna ställa lyssnarnas och medborgarnas frågor. Kan prinsessan göra något för näringslivet eller turismen? Hur ser hon på länet och på utvecklingen här?

”Det är frågor som vi inte ens har fått möjligheten att ställa. /…/ Att hon själv höjer sig över all bevakning, alla samtal, alla möjligheter och frågor känns väldigt otidsenligt 2015”, säger Leif Eriksson till Ekot

LÄS MER: Öppet brev till hovet (P4 Gävleborg) »

LYSSNA OCH LÄS MER: Leif Eriksson: Känns otidsenligt (Ekot) »

LÄS MER: Hovet svarar på radiokritiken (SR.se) »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS