Dagens PS

Ny importör av franska DS i Sverige

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson
Uppdaterad: 31 aug. 2018Publicerad: 31 aug. 2018

Nu på morgonen meddelade K.W. Bruun Autoimport AB och PSA-gruppen att man har tecknat ett avtal gällande import av det franska premiummärket DS till Sverige.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“DS är ett premiummärke med stor potential och med flera mycket intressanta nyheter på gång. Därför är det väldigt glädjande att vi på K.W. Bruun Autoimport AB kommer vara en del av denna resa och gemensamt etablera DS i Sverige på allvar”, säger Tobias Pettersson, VD för K.W. Bruun Autoimport AB och Peugeot Sverige.

2014 valde PSA-gruppen att skapa ett nytt fristående premiummärke – DS. Målsättningen var att skapa ett franskt premiummärke som kunde utmana konkurrenterna i premiumklassen. Efter några års slumrande, mycket beroende på att man satte DS-logotypen på redan lanserade Citroën-bilar, börjar nu resultaten att synas en aning. Det handlar fortfarande om mycket små volymer, men den snygga och innovativa DS 7 Crossback som jag fick förmånen att testa under lanseringen i Paris i december 2017 bör bidra till en ökad marknadsandel.

“Nya DS 7 Crossback är en imponerande bil som visar var DS är idag men som också pekar ut riktningen inför framtiden. Det är en premiumbil, på alla sätt och vis, och ger en första inblick i vad som väntar framöver”, säger Tobias Pettersson och fortsätter: “Därför ser vi fram emot en möjlighet att presentera DS för den svenska marknaden.”

Den 1 oktober tar K.W. Bruun Autoimport AB över importen av DS till Sverige. DS kompletterar på så vis Peugeot, som redan finns i varumärkesportföljen. Dessutom har K.W. Bruun Autoimport AB tecknat ett avtal gällande import av Opel och där pågår det i dagsläget en övertagningsprocess.

Du kommer att kunna läsa en komplett test av nya DS 7 Crossback i september.

 


 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS