ANNONS
ANNONS

Norwegian i rasande attack på Sverige

qx9hwjtmebomayccfxy2.jpg

Strejken har pågått i över en vecka och enligt Norwegian är läget ”mycket allvarligt”.

Konflikten har inte bara drabbat över 200.000 resenärer utan också satt allas jobb på spel, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson.

”Det florerar en rad felaktigheter i medier om Norwegian som framför allt sprids av Svensk Pilotförening och det är dags att sanningen kommer fram”, skriver hon i DI.

ANNONS
ANNONS

Alla piloter i Skandinavien har enligt Holmbergh Jacobsson fast anställning inom Norwegian-koncernen – tvärt emot vad ordföranden i Svensk Pilotförening, Martin Lindgren, påstått.

Enligt kommunikationsdirektören måste  kostnaderna för Norwegian ned och flexibiliteten öka i den skandinaviska verksamheten. Alternativet är att göra sig av med folk i Skandinavien.

”Det handlar över huvud taget inte om att äventyra säkerheten, att försämra för piloterna eller göra det svårare för dem att organisera sig. Något Martin Lindgren är väl medveten om, skriver Holmbergh Jacobsson och tillägger att Lindgren försökt ta hjälp av politiker för att påverka mediebilden.

Men Marita Ulvskog (S) bör enligt Norwegian-chefen kontrollera fakta innan hon uttalar sig om arbetsförhållanden hos Norwegian.

”Hon påstod under en presskonferens tillsammans med Martin Lindgren på Svensk Pilotförening att Norwegian säger att piloterna inte ska ha kollektivavtal, att vi hotar piloter och sätter branschen i gungning. Detta saknar helt verklighetsförankring.”

”Det är högst anmärkningsvärt att en väletablerad och känd svensk socialdemokratisk politiker med plats i Europaparlamentet uttalar sig så inflammatoriskt och kritiskt om Norwegian utan att först sätta sig in i fakta”, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson.

LÄS MER: ”Vi blir felaktigt anklagade” (DI Debatt) »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS