ANNONS
ANNONS

M:s jätteblunder gav SD öppet mål: ”Inte så lyckat”

ta0fd801.jpg

Moderaterna borde inte ha gjort upp med Miljöpartiet i invandringsfrågan, skriver PJ Anders Linder. 

Det gjordes 2011 av taktiska skäl men ledde sedermera till att M förlorade tiotusentals väljare till SD i valet, något som enligt artikelförfattaren lett till att ”balansen i politiken har förskjutits rejält”.

”Både invandringsfrågan och partipolitiken skulle må väl av att M drev sin egen i stället för Miljöpartiets politik”, skriver PJ Anders Linder i Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

I Moderaternas valanalys  kallas integrationen för ett ”samhällsproblem” där partiet delvis har ”saknat relevanta svar”.  Väljarna har endast två alternativ i migrationspolitiken: dels uppgörelsen mellan M och MP, dels det som SD står för.

”Antingen ska Sverige ha Europas porösaste gränser eller så ska invandringen begränsas dramatiskt och integrationspolitiken läggas ned”, konstaterar PJ Anders Linder.

Det visar sig nu, enligt honom, att detta inte var så smart.

”Dels finns det, som bland annat Dagens industri, Svenska Dagbladet och Expressen har nyligen påpekat, starka sakpolitiska skäl att minska migrationstrycket mot Sverige, dels är antingen-eller-strategin en huvudförklaring till SD:s framgång i höstens val”, skriver PJ Anders Linder i DI.

LÄS ÄVEN: Moderaterna kraftigt framåt i Demoskop (Expressen) »

LÄS ÄVEN: Löfven om alliansens krav: ”Det där är sandlåda” (Dagens PS) »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS