ANNONS

Löfven ”tvärnobbad av alla” – går mot nytt fiasko?

ta239be1.jpg

Antonia Ax:son Johnson är återigen skoningslös i sin kritik mot Stefan Löfven, som enligt Dagens Industri nu är ”tvärnobbad av alla” vad gäller positionen som industrikansler.

ANNONS
ANNONS

”Industrin behöver ingen kansler, den behöver en regering som visar att den inte motarbetar företag”, säger hon till DI.

Di:s politiske redaktör PM Nilsson uppmanar på ledarplats läsarna att göra landet en tjänst genom att säga nej om statsministern skulle ringa och erbjuda posten som industrikansler.

”I värsta fall blir industrikanslern en clown som man i grunden tycker synd om och skrattar åt och som försenar politiska reformer”, skriver PM Nilsson.

Miljardären Dan Olofsson, som nyligen skrev en mycket Löfven-kritisk debattartikel i DI tillsammans med Antonia Ax:son Johnson, Rune Andersson och Olof Stenhammar, jämför det hela med att ha en sjukvårdsminister och tillsätta en sjukvårdskansler. 

Enligt Olofsson borde Mikael Damberg som närings- och innovationsminister borde kunna ”sköta det här”. Även  Jessica Stark, vd för Start-Up People of Sweden, tycker att rollen som industrikansler känns oklar.

Investors avgående vd Börje Ekholm tror att det blir svårt att hitta någon från näringslivet till de tilltänka rollerna. Inte heller Unilevers ordförande Michael Treschow och styrelseproffset Meg Tivéus gillar idén med en industrikansler.

”Efter 25 år som politiker och 35 år som företagare har jag lärt mig att blandar man ihop en politikers roll och en företagares roll blir det dyrt och dåligt”, säger Antonia Ax:son Johnson till tidningen.

LÄS MER: Industrikansler jobb som inte lockar (DI, kräver inloggning) »

KOMMENTAR: ”Säg nej till kanslerjobbet” (DI) »

LÄS ÄVEN: Sågan Löfven totalt: ”Kräver svar” (DI) »

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS