ANNONS
ANNONS

Klonade män i bolagsstyrelser

manbolag.jpg

Klonade män som vuxit upp i Sverige med samma bakgrund, kompetens, nätverk och universitet – svenska styrelser i börsbolag får sig en avhyvling av stiftelsen i Svenska Dagbladet. I rapporten ”Lika barn leka bäst” kartläggs den typiske styrelseledamoten som när han lämnar styrelsen ersätts av en man med precis samma bakgrund.

Den svenska koden för bolagsstyrelser rekommenderar det motsatta – bredd, mångsidighet och jämn könsfördelning – men majoriteten av styrelserna bryter mot detta enligt rapporten. Bara elva av börsbolagen har en kvinnlig ordförande. Varför? För att det är enkelt att göra som man alltid gjort, säger Allbrights avgående vd Rebecca Lucander.

”Det är jobbigt att rekrytera någon som inte liknar en själv”, säger hon till SvD.

ANNONS
ANNONS

Enligt Allbright-rapporten har kvinnor i snitt lägre ersättning för sitt styrelsearbete. Förklaringen är, enligt rapporten, att de kvinnor som har styrelseuppdrag, sitter i mindre bolag där ersättningen är lägre och inte får ordförandeposter som också ger högre ersättning. Även de branscher där kvinnor sitter i bolagsstyrelserna har lägre ersättning.

Den genomsnittliga ersättningen för en styrelseledamot i svenska bolag är 327 000 kronor per år. Kvinnor ligger i genomsnitt 48.000 kronor lägre än sina manliga styrelsekollegor.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS