ANNONS
ANNONS

KD-politiker: ”Vi måste diskutera flyktinggräns”

Sara-Skyttedal.jpg

När Fredrik Reinfeldt höll sitt sommartal uppmanade han svenska folket att öppna sina hjärtan för flyktingar och varnade för att vi måste ställa in oss på tuffa tider.

För att integrationen ska fungera räcker inte positiva attityder, skriver Sara Skyttedal i DN. Det finns för få bostäder och det krävs enligt Sara Skyttedal ”balans mellan antalet asylsökande och vår mottagningskapacitet”.

Hon konstaterar att antalet asylsökande till Sverige ”ökat exceptionellt” under de senaste månaderna med närmare 2.500 nya asylansökande i vecka. Samtidigt menar Skyttedal att 11.000 personer som borde ha lämnat anläggningsboendena bor kvar för att de inte kan kommunplaceras.

ANNONS
ANNONS

Utifrån detta resonemang vill hon pressa andra EU-länder att öppna sina gränser. Sverige är i dag det land i Europa som ger flest asylsökande uppehållstillstånd – inte bara i proportion till ländernas storlek utan även i absoluta tal.

”Vi tar vårt ansvar för människor på flykt medan många andra länder duckar. Faktum är att EU:s gemensamma asylpolitik har havererat”, skriver ordföranden för Kristdemokratiska ungdomsförbundet på DN Debatt.

Sara Skyttedal uppmanar regeringen att under den kommande mandatperiod både se över strukturen för flyktingmottagandet och själva mottagandets omfattning.

”Det innebär att de integrations- och bostadspolitiska planerna bör kompletteras med förslag på migrationspolitiska policyförändringar som gemensamt skapar en ansvarsfull plan för svenskt mottagande”, skriver hon.

LÄS MER: ”Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar” (DN Debatt) »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS