ANNONS
ANNONS

Hur din pengapersonlighet styr din karriär

nina.jpg

För många år sedan skrev jag boken ”Ta makten över dina pengar” som för länge sedan är slut på förlaget men tankarna lever vidare och jag tycker att det fortfarande är spännande att fundera över hur våra olika pengapersonligheter styr oss på jobbet och i våra karriärval.

Här kommer ett smakprov på de sex olika typerna som jag listar i boken och vad som kännetecknar dem. Kanske känner du igen dig själv, din chef eller dina kollegor och därför kan förstå lite bättre vad det är som kan skilja åt i hur vi värderar varandras stil och insatser.    

Slösa
Slösa för det mesta upp hela lönen nästan direkt oavsett hur mycket eller lite på kontot så är det snabbt nere på noll.   Lever i stunden och njuter ofta av nuet och tänker ofta ”det ordnar sig nog” vilket det ofta också gör. Slösa behöver dock bli bättre på att inte använda shopping som känslomässig terapi att skaffa sig kickar när man känner sig uttråkad på jobbet eller vill fira ett stort kontrakt och vill belöna sig själv med ett par nya snygga stövlar eller en klocka osv.

ANNONS
ANNONS

Spela
Spela är också en slösa men som får kickar av att ”ta risker” på olika sätt oavsett om det handlar om att låtsats att man har ett bättre erbjudande från en annan arbetsgivare och därför kräver högre lön eller om det handlar om att fastna för nätpoker eller gör osäkra jobbyten. Spelapersonligheten behöver lära sig att tänka på för och nackdelar innan man ”hoppar i galen tunna” och utsätter både sig själv eller andra för onödiga (penga)risker. Kanske kan man ta en mellanväg istället för att satsa allt eller inget.

Ge bort
Ge bort personligheten är snäll och vänlig på alla sätt inklusive generös med pengar till andra. Generositet är så klart ett trevligt drag som gör att man blir omtyckt och får många vänner både på jobbet och på fritiden.   Men ge bort personligheten ge ibland bort eller lånar ut så mycket pengar till andra att man själv får svårt att betala sina egna räkningar. Ge bort är också dålig på att förhandlar om pengar samt se sitt eget värde. Andra är värda mer. Behöver bli bättre på att stå upp för sig själv och sin egen plånbok samt att säga nej och sätta gränser annars finns risken att man blir både utnyttjad och utbränd.

Spara
Den som har sparadrag har alltid koll på exakta in och utgifter både privat och på sin arbetsplats. Han eller hon jobbar ofta med siffror och administration av något slag på grund av sitt sinne för struktur och ordning och reda Spara söker trygghet framför snabba kicka som exempelvis Slösa och Spela gör. Spara är bra på att vänta och skjuter ofta upp nöjen på framtiden. Spara väljer hellre ett tryggt jobb med lägre lön än att göra riskfyllda jobbyten i fel läge. Spara kan i förlägningen både bli snål mot sig själv och andra och behöver träna på att njuta lite mer av livet också och inte bara lägga pengarna på hög för framtiden.

Ta för sig
Ta för sig personligheten är som namnet tyder på väldigt bra på att just ta för sig av allt vad livet erbjuder på jobbet och privat oavsett om det gäller pengar, äran eller relationer eller något annat. Han eller hon är extremt bra på att se sitt eget värde och tycker att han eller hon bara är värd det bästa, jobbet, lönen, förmånerna,   tjänstepensionen, mannen eller kvinnan i sitt liv vilket är bra på många sätt. Ta för sig personligheten behöver dock också lära sig att inte skaffa sig för många ovänner genom att ”roffa åt sig” för mycket av kakan och att också tänka på att inte trampa på andra i sin framfart.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS