ANNONS
ANNONS

”Han är som en tondöv violinist i en ensemble”

Goran-Lambertz.jpg

I en debattartikel i Dagens Nyheter kallar Göran Lambertz svenska medier för ”sanningens ivriga motståndare”.

”Medierna har hakat på den oemotståndliga sanningen: den påstådde seriemördaren hade lurat alla. Men de tänkte inte efter ordentligt. De funderade inte över vad som var sannolikt. De tog inte reda på vad det innebär att en person frikänns”, skriver han i artikeln.

I en debattartikel i DN Kultur riktar samtidigt professorn i medierätt, Hans-Gunnar Axberger, skarp kritik mot Göran Lambertz, som han kallar ”omdömeslös”. Lambertz agerande skadar enligt Axberger ”rättssamhällets ryggrad”.

ANNONS
ANNONS

”Framför allt är det fullkomligt självklart att han som domare i högsta domstolen inte ska misstänkliggöra personer som frikänts”, skriver Axeberger.

Han avslutar med en liknelse:

”Att försvara Göran Lambertz med dennes juridiska skicklighet är som att låta en tondöv violinist medverka i en ensemble med motiveringen att vederbörande är bra på att läsa noter – vad hjälper det om man inte kan spela?”

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS