ANNONS
ANNONS

”En mer än lovligt blåögd framtidsprofetia”

vd.jpg

Ulf Engby och John Wattin förfasar sig över den övertro som de menar råder kring fenomenet ”cloud computing”. Deras inlägg är en kommentar till en tidigare debattartikel i DI, där ett antal statliga tjänstemän och akademiker nyligen sjöng molntjänsternas lovsång.

”Som om de kommit på något nytt och revolutionerande, som om de sett ljuset, som om de till skillnad från resten av mänskligheten förstått hur framtiden kommer att te sig. Vi kunde inte låta bli att le”, skriver Qbranchduon som säger att deras tankar går till Grönköpings veckoblad.

Det talades i tjänstemännens artikel om behovet av miljardsatsningar på området, något som gör Engby och Wattin oroliga. Fenomenet cloud computing är inget märkligt, menar de båda, utan en vidareutveckling av teknik som redan finns.

ANNONS
ANNONS

”Att pumpa upp haussen ”molnet” till samma sprickfärdiga ballong som fastighetsbranschen var för 20 år sedan och sedan vilja ha statliga miljardsatsningar kan göra en skratt- eller gråtfärdig”, skriver duon på DI debatt, där de också jämför med hypen kring den nya ekonomin för tio år sedan och internethysterin i dess kölvatten.

”Birgersson och Staël von Holstein drog ned byxorna på hela näringslivet just innan de själva visade sig stå med rumporna bara”, skriver Engby och Wattin.

De statliga tjänstemännen må kalla sina tekniska lösningar vad de vill, skriver Qbranschs vd och ordförande i sin stora sågning:

”Det enda intressanta är ändå vilken nytta de kan föra med sig för dig och ditt företag.”

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS