ANNONS
ANNONS

Debattartikeln alla snackar om – har du själv läst den?

trerre.jpg

”Risken finns att Sverige förlorar hela branschen.”

Det skriver de 31 höjdarna på DI Debatt med anledning av regeringens vacklande i riskkapitalfrågan.

På onsdagen rapporterade Dagens PS om att finansminister Anders Borgs lagförslag om hur riskkapitalister ska beskattas sågas av remissinstanserna. På grund av kritiken och att regeringen inte ser ut att kunna få stöd för förslaget i riksdagen läggs förslaget därmed på is på obestämd tid.

ANNONS
ANNONS

Bakom debattartikeln, som alltså tar riskkapitalbolagen i försvar, står bland andra Gunnar Asp, Percy Barnevik, Gunnar Brock, Monica Caneman, Fredrik Cappelen, Roger Holtback, Finn Johnsson, Eva Lindqvist, Sören Mellstig, Anders Moberg, Lars Nyberg, Per-Arne Sandström, Hans Stråberg, Anders Scharp, Lars Westerberg och Leif Östling.

Bland remissvaren finns även ett brev från nio storbolagschefer, med Industrivärdens ordförande Sverker Martin-Löf, Sandviks ordförande Anders Nyrén och Ericssons ordförande Leif Johansson i spetsen.

De har alla gemensamt att de är oroliga för utvecklingen i svenska riskkapitalsektorn, där Skatteverket driver process i flera riskkapitalärenden och vill upptaxera ett antal personer med miljardbelopp.

”Vi har som rådgivare till några av de mest betydande svenska private equity-fonderna arbetat under lång tid för att stärka och utveckla de företag som fonderna förvärvat”, skriver de 31 företagsledarna i tidningen.

Utvecklingen hotas nu av oklara skatteregler, menar de, något som ”allvarlig skulle kunna skada svenskt näringsliv”.

”Att behålla en konkurrenskraftig och framgångsrik svensk riskkapitalsektor är därför av yttersta vikt för att skapa långsiktigt framgångsrika investeringar i landet”, skriver höjdarna på DI Debatt.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS