ANNONS
ANNONS

De skyller krisen på Löfven

debatt.jpg

De två tidigare språkrören anser att Miljöpartiets kris inte bara handlar om Mehmet Kaplans samröre med extremister eller andra grodor som exempelvis Åsa Romson och Gustav Fridolin gjort sig skyldiga till (reds. anm).

I grunden beror MP-krisen på slitningar inom regeringskoalitionen med statsminister Stefan Löfven som lagledare.

”Vi vill inte påstå att MP hittills gått lottlösa i regeringsförhandlingarna. Flera viktiga steg framåt har tagits på miljöområdet, inte minst. Men det är trots allt få som kan berätta vad regeringen gjort sedan valet. Vi menar att detta måste ändras om MP:s – och regeringens kris – ska hävas.”

ANNONS
ANNONS

Gahrton och Wetterstrand konstaterar att Miljöpartiet nu fått en nystart, men oberroende av den behöver ett antal krav ställas för fortsatt regeringssamverkan, menar duon.  Och om Stefan Löfven inte vill förlora regeringsmakten bör han tänka om, anser de båda tidigare MP-språkrören i debattartikeln i Dagens Nyheter.

”Det skulle trots allt förvåna om Stefan Löfven föredrar att riskera att ersättas av en brunblå regering redan i år framför att visa sin gröna regeringspartner tillbörlig respekt.”

LÄS DEBATTARTIKELN:”Löfven har missbrukat MP:s respekt för regeringsansvaret” (DN Debatt) »

 

Missa ingenting – få dina nyheter i mejlen!

Eller via Facebook!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS