ANNONS
ANNONS

”Därför är klimathotet en enda stor bluff”

perre.jpg

Hans uttalanden på DI Debatt den 4 juni förra året skapade starka reaktioner.

Men Per-Olof Eriksson, tidigare bland annat vd för Sandvik och så sent som i mars i fjol styrelseledamot i AB Volvo, håller fast vid sina kontroversiella åsikter. På fredagen medverkar den pensionerade toppdirektören på ett klimatseminarium på Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

”Bygg inte era affärer på att koldioxid är farligt. Det finns inga bevis för jordens galopperande uppvärmning. Det är en huvudsakligen nyttig och livsnödvändig gas”, skriver han i dag i en debattartikel i Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

P-O Eriksson, som har examen i teknisk fysik, menar att det går att bevisa vad man vill när det har att göra med så komplicerade beräkningar, med så många olika påverkande faktorer, som den globala uppvärmningen.  

Han menar att näringslivet ständigt tvingas leva med den karta som politikerna ritat upp, men att alla måste vara beredda på att den kommer att ritas om. Det finns däremot ett stort antal bevisade miljöproblem, menar P-O, som öppnar för ”bestående affärsmöjligheter”.

Rapporterna i FN:s klimatpanel, IPCC, författas enligt P-O Eriksson av ”en mängd halvpolitiska byråkrater”, som saknar stöd hos en majoritet i forskarvärlden.

”Under den tid man har mätt koldioxidhalt och jordtemperatur med någon precision finn inget samband mellan de två kurvorna. Jorden har genomgått mycket större temperaturförändringar genom tiderna – utan att ”tippa””, skriver P-O Eriksson.

”Eftersom det historiskt varit mest istid bör vi mest oroa oss för en sådan.”

 

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS