ANNONS
ANNONS

Dagar med nattsudd och mycket mingel

Bild.jpg

Som vanligt är alla här. Tore, Thompa, Fredrik, Kajsa, Kajsa.2, Irma, Erik, Elin, Jacob + alla andra som vanliga badgäster som kommer förbi.
Jag kan fatta mig kort om veckan, eftersom du redan vet allt: Mycket snack om politik och inte minst EU. Mycket vin, god mat,  nattsudd. Mingel dygnet runt om vi ska vara uppriktiga. Ett och annat bad och en tidning varje morgon som berättar vad som egentligen hände igår.

Du har förstått rätt. Istället för att åka till Almedalen åkte jag i veckan norrut till Huli utanför Sundsvall. 29 grader i skuggan, 22 i Hulitjärnen och idel riktiga människor med riktiga åsikter om vad sker under det som synes ske i o-mediala Sverige. Plus lite lokala nyheter i Sundsvalls tidning.

PS. Jag skippade alltså Almedalen, men höll mig uppdaterad med hjälp av det konstanta medieflödet. Inte minst min bloggande granne här på DagensPS, Dick Erixon, höll reda på vad som sas och inte sas.
Dicks Almedalsblogg var för övrigt en av de mest populära. Detta enligt Mobile Opinions dagliga SMS-enkäter bland minglande åsiktsmaskiner.
För egen del fullföljde jag mitt uppdrag som panelhöna i den rullande SMS-undersökningen. Enligt min privata bookmakeranalys svarade jag ”rätt” – dvs som majoriteten – i 96 procent av frågorna. Detta alltså trots att bara min mentala astralkropp var närvarande.
Förutsägbarhet är således än en gång denna veckas facit.

ANNONS
ANNONS

Nu åker jag söderut. Svänger inte katten och jag fel även vid nästa vägskäl, sitter vi vid havet när solen går ner. Innan vi släcker ner datorn, låt oss påminna oss några av veckans rubriker som inte spunnits i Almedalen:

VECKANS GLADA: Den kinesiska regeringen ändrar sig och stoppar sina egna klåfingriga byråkrater. I veckan var det meningen att alla nya persondatorer skulle förses med ett nätfilter, som gör det möjligt för myndigheterna att spärra obekväma sajter.
Blir världen bättre eller blir den bättre?!

VECKANS SURA: Amerikanska IMG som förlorar Stockholm Open till den franska mediejätten Lagardère.
Känns lika stort som om Coop och ICA skulle få verklig konkurrens i Sverige.

VECKANS REKLAM.1: Media Markts ”tyska” TV-reklam skriver historia. Äntligen visar några reklammakare att vi tittare HATAR de ständiga reklamrepriserna. När ska kunder och medierådgivare inser att de tjatar ihjäl vårt intresse när man kör samma spot fyra gånger per timme kväll efter kväll?!

VECKANS REKLAM.2: Brittiska Campaign har publicerar dock en favorit i repris. Tidningen har i veckan utsett Ogilvy Sveriges två år gamla reklamfilm för Ford Mondeo till ”Pick of the Week”.
Filmen med fostren var bra redan när den gick första gången..

VECKANS AFFÄR: Pirate Bay blir Pirate Buy för 60 miljoner. Allt är inte gratis på nätet ens när piraterna får bestämma själva. 
Känns som om någonting punkterades här.

VECKANS DOM: ”Må fängelset bli din grav”, sa en av de lurade när Bernard Madoff dömdes till 150 års fängelse för sitt pyramidspel.
Samtidigt gör amerikanska handelshögskolor i veckan avbön för att man aldrig lärt sina elever vett och etikett och framför allt etik utan bara girighet.
Eftertankens kranka blekhet.

Mer nyheter från reklam- och medievärlden hittar du som vanligt här.

PS.Om du undrar vart jag åker, kan du se om  Ernst Kirchsteigers sommarprogram på TV4. Han pysslar på en gammal fyr som heter Garpen. Fyren ser man tydligt från den plats vid havet där katten & jag sitter när du läser det här. En av dem som på den gamla goda tiden jobbade på Garpen hette för för övrigt Jocke. Han var morbror till kvinnan i mitt liv. Världen är mindre än du tror.

Skriv gärna om din sommar till mig på adress peppeengberg@gmail.com.

Medieveteranen Peppe Engberg är stående krönikör på Dagens PS sedan 2003. Sitt liv som bloggare inledde han långt innan bloggen fanns, nådens år 1998.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS