ANNONS
ANNONS

Chefredaktör: Borg kommer ut ur garderoben

ta1dcd1d.jpg

Har Anders Borg kommit ut ur sin nyliberala garderob?

Den frågan ställer sig Göran Greider på debattplats i Sveriges största affärstidning.

”När nu den gamle libertarianen, för att inte säga extrema nyliberalen Anders Borg, skiljer sig från sin hustru och börjar ett nytt liv med entreprenören och sångerskan i Army of Lovers, Dominika Peczynski, får det retroaktiva effekter på just det moderata partiet”, skriver Greider, som tillägger att det går att göra ”analyser av politikens yta utan att hemfalla till skvaller”.

ANNONS
ANNONS

Enligt vänsterdebattören Greider kläcktes Borg och Army of Lovers ”i samma nyliberala samhällsklimat”. Han kallar popgruppen som ett ”genialt uttryck för Handelshögskolans ultraliberala borgerlighet på åttiotalet”.

Enligt Greider kläcktes Borg och Army of Lovers ”i samma nyliberala samhällsklimat”. Borg har nu en gång för alla bejakat libertarianen inom sig sig, den som han tidigare tvimngats hålla tillbaka inom nymoderaterna, skriver vänsterdebattören.

”Det hans livsstilsval nu markerar är att han slutligen kommit ur den nymoderata garderoben. Det säger något om vad som finns i den garderoben. Framför allt säger det något om att det börjar bli rätt tomt därinne”, skriver Göran Greider. 

Det är tydligt att nyheten om Anders Borg och Dominika Peczynski är veckans – för att inte säga årets – stora snackis inom politiken.

Kommunikationsexperter öser beröm över Anders Borg för hans enligt många föredömliga mediehantering.

”Detta gjordes snyggt. Att gå ut i Expressen och berätta sin egen story och förklara bakgrunden, så att medierna kan lämna familj och barn i fred, det är snyggt”, säger krishanteraren och medietränaren Jeanette Fors-Andrée till tidningen.

DI rapporterar vidare att Dominika Peczynski har gett bort halva sitt pr-bolag till ex-sambon Yoav Bartal. Bolaget byger namn från Mafioso PR till Peczynski & Bartal.

LÄS MER: Anders Borg skiljer sig – här är nya kärleken (Dagens PS) »

LÄS MER: Experterna eniga: Genidrag av Borg (DI, kräver inloggning) »

LÄS MER: Debatt: Vad Borgs livsval säger om partiet (DI, kräver inloggning) »

LÄS MER: Anders Borgs nya kärlek  ger bort halva bolaget (DI, kräver inloggning) »

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS