ANNONS
ANNONS

”Begåvningarna har börjat fly från skatterna”

ulf-lindberg.jpg

I en artikel på SvD Brännpunkt reagerar Ulf Lindberg häftigt mot att skatten för svenskar och utlänningar med hög utbildning är olika. Detta visar enligt honom på att hela skattesystemet måste ses över.

”Den utveckling som vi har sett sedan expertskatten infördes är att migrationen av högutbildade har ökat”, skriver Lindberg.

Det blir också allt vanligare att högutbildade svenskar flyttar utomlands för att arbeta. De högskoleutbildade utgör idag omkring 50 procent av de som utvandrar.

ANNONS
ANNONS

”Sammantaget bekräftar detta att arbetsmarknaden för dem med högst utbildning har blivit global. Den tidigare så trögrörliga arbetskraften har numera blivit snabbrörlig och kan välja bland jobb på en internationell arena”, skriver Almega-bossen i SvD och tillägger att det svenska skattesystemet är i ”akut behov av att ses över”.

”Dagens system är skapat för gårdagens Sverige, för den gamla sortens företag och för arbetstagare som blev vid sin läst. Att ta bort värnskatten och på sikt ta bort den statliga inkomstskatten vore både rättvist och rimligt. Det skulle också öka konkurrenskraften hos svenska, kunskapsintensiva tjänsteföretag”, skriver Ulf Lindberg.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS