ANNONS
ANNONS

”Anders Borg är ohederlig och arrogant”

Anne-Ramberg.jpg

I fredagens debattartikel i DI skriver Anders Borg och Annie Lööf att de tagit hänsyn till remissinstansernas synpunkter.

LÄS ÄVEN: Regeringen backar om 3:12 efter kritikstorm »

LÄS ÄVEN: Lööf kovänder totalt – vill stoppa eget förslag »

ANNONS
ANNONS

Men konsultbolaget Netlights vice vd Lars Olof Elfversson sågar utspelet totalt (läs artikeln här) och Anne Ramberg går så långt att hon kallar finansministern för ”arrogant och ohederlig”.

”Det är ett ohederligt påstående. Alla remissinstanser utom Skatteverket har haft kraftig kritik. Inget av den kritiken har de tagit hänsyn till. Inget i sak har de nu ändrat”, säger Anne Ramberg till Driva Eget och spetsar till kritiken ytterligare:

”Anders Borg visar med detta en arrogans mot hela systemet med att förslag ska beredas och skickad på remiss.”

Ramberg menar att fyraprocentsspärren raserara en väl fungerande företagsstruktur, där det skapas ett A-och ett B-lag men de som kan använda löneregeln och de som inte kan det.

Det är lätt att kringgå de nya reglerna genom att exempelvis dela upp större företag i mindre delar. Anders Borg har enligt Anne Ramberg fallit offfer för populistiska strömningar. Hon håller med om att 3:12-reglerna i vissa fall kan vara för gynnsamma.

”Jag har förståelse för att politiker kan tycka det. Men det skulle de kunna komma till rätta med genom att justera skattesatser och dra ned gränsen för högsta möjliga utdelning”, säger Anne Ramberg till Driva Eget.

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS