ANNONS
ANNONS

Volkswagen gasar produktion av elbilar

Tyska Volkswagen har valt ut de partners som kommer att tillhandahålla batterier för dess elbilar. De utvalda företagen finns i Europa och Kina och värdet för kontrakten är på cirka 20 miljarder euro, 203 miljarder kronor. (Foto: TT)

Tyska Volkswagen har valt ut de partners som kommer att tillhandahålla batterier för dess elbilar. De utvalda företagen finns i Europa och Kina och värdet för kontrakten är på cirka 20 miljarder euro, 203 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Volkswagen innebär det hela att man utökar antalet fabriker för elbilar från dagens tre till 16 stycken innan slutet av 2022. Om två år ska nio stycken ha tillkommit för produktionen av elbilar.

Volkswagen har sedan förra året varit på jakt efter partners i Europa, Kina och Nordamerika som kan tillhandahålla batterier värda mer än 50 miljarder euro.

ANNONS
ANNONS

Ett val av leverantör i Nordamerika kommer att fattas inom kort, enligt bolaget.

Volkswagen har sagt att man planerar att lansera 80 nya elmodeller fram tills 2025. Det starka åtagandet kring elbilar är till stor del kopplat till dieselskandalen från 2015 som kostat bolaget flera miljarder euro.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS