ANNONS
ANNONS

Di om ”bisarr” Musk: Pengarna snart slut

Tesla väljer att omorganisera verksamheten för att få en plattare ledningsstruktur på plats och därmed bättre kommunikation inom företaget. Det har vd Elon Musk uppgett i ett memo till de anställda. (Foto: TT)

Tesla väljer att omorganisera verksamheten för att få en plattare ledningsstruktur på plats och därmed bättre kommunikation inom företaget. Det har vd Elon Musk uppgett i ett memo till de anställda, rapporterar Marketwatch.

Elon Musk sade att åtgärden, som även inkluderar att funktioner kombineras och andra oviktiga aktiviteter stryps, är nödvändiga för att förbereda Tesla inför framtiden.

Hans besked till de anställda kom inte långt efter att Wall Street Journal skrivit om att en högt uppsatt chef inom Tesla har lämnat företaget.

ANNONS
ANNONS

Det handlar om Matthew Schwall, ansvarig för kontakten med amerikanska säkerhetsutredare, som har gått över till Alphabets enhet inom autonom körning, Waymo.

I fredags meddelade Tesla även att ingenjörschefen Doug Field tagit tjänstledigt för att tillbringa mer tid med familjen.

Samma dag som Doug Fields tjänstledighet aviserades kom en Tesla-bil att krascha i Utah. En Model S bromsade inte tillräckligt vid ett rödljus och körde rakt in i en lastbil. Det framgår inte om Teslas självkörande bilsystem, Autopilot, var på vid tidpunkten för kollisionen men föraren har efteråt hävdat att så var fallet.

Samtidigt skriver Dagens Industris Silicon Valley-korrespondent Andreas Cervenka på tisdagsmorgonen om att den visionäre entreprenören för ett bisarrt ordkrig mot Wall Street som kan få ödesdigra konsekvenser. Di-reportern syftar bland annat på den telefonkonferens där Elon Musk nyligen ska ha snäst av en analytiker med orden ”korkade, tråkiga frågor” efter att Teslas kapitalbehov ifrågasatts. En gest som fick börsvärdet att rasa med 25 miljarder kronor.

Och det är just pengarna som är den svåra nöten att knäcka för Musk, menar Cervenka. Biltillverkaren blöder över 50 miljoner kronor om dagen samtidigt som man jobbar febrilt med att få bilarna att rulla ut ur fabriken i Fremont. Och fortsätter man såhär, skriver Di:s journalist, är pengarna slut innan årsskiftet.

”Teslas öde avgörs av hur mycket av sitt förtroendekapital på Wall Street som Elon Musk brände den där telefonkonferensen. Om sex månader vet vi mer”, säger Rebecca Lindland, bilindustrianalytiker på Cox Automotive.

KÄLLA: Bisarr Elon Musk skrämmer Wall Street [Di.se] >

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS