Dagens PS

WWF: Så äter du klimatsmart

Genom att äta mer grönt och mindre kött skonar du miljön - klimatpåverkan minskar. (Foto: TT)
Genom att äta mer grönt och mindre kött skonar du miljön - klimatpåverkan minskar. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 24 mars 2018Publicerad: 24 mars 2018

Tillsammans med forskare har Världsnaturfonden tagit fram ett måltidskoncept som bromsar utsläppen av växthusgaser.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anna Richert, matexpert på WWF, slår fast att alla människor kan dra sitt strå till stacken för att medeltemperaturen inte ska höjas med mer än 1,5 grader, i linje med klimatmålen, skriver SVT Nyheter.

Maten står i dag – enligt WWF – för en knapp tredjedel av de svenska hushållens klimatpåverkan. Genom att äta mer grönt och mindre kött minskar växthusgasutsläppen.

Om du prompt måste äta kött är rådet att välja naturbeteskött.

“Naturbeteskött är det kött som vi tycker är allra bäst för det bidrar till att hålla landskapet öppet. Så vi lyfter fram det köttet även fast det går åt väldigt mycket koldioxid att producera det”, säger Anna Richert.

Världsnaturfonden har med hjälp av forskare utarbetat ett måltidskoncept som de kallar One planet plate. Det ska ge enskilda personer, restauranger och skolor vägledning att planera sina måltider för att inte släppa ut för mycket växthusgaser, framgår det.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS