ANNONS
ANNONS

Telia hotas av jättebot – har sju dagar på sig

Teleoperatören Telia, med vd Johan Dennelind (bilden), hotas av jättebot då man anklagas för att ha försämrat konkurrensen genom att kräva en fullmakt från operatörer som förlorat kunder. (Foto: TT)

Teleoperatören Telia hotas av jättebot då man anklagas för att ha försämrat konkurrensen genom att kräva en fullmakt från operatörer som förlorat kunder. Det rapporterar SvD med hänvisning till nyhetsbyrån Siren.

Det rör sig om operatörer som förlorat en kund till en konkurrent innan de genomför bytet till en ny operatör.

”Väl fungerande operatörsbyten på grossistmarknaden för bredband har avgörande betydelse för att öka konkurrensen och möjliggöra valfrihet för konsumenter och mindre företag att välja leverantör. Därför har operatörsbyten på fiberinfrastruktur till enfamiljshus under en längre period varit en prioriterad fråga i PTS konkurrenstillsyn”, skriver myndigheten i brevet.

ANNONS
ANNONS

Enligt PTS har antalet förfrågningar om operatörsbyte av fiberförbindelser till villor från Telias konkurrenter ökat de senaste två åren. Telia har nu till den 12 juli för att ändra sina rutiner, annars avkrävs man ett bötesbelopp på 50 miljoner kronor.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS