ANNONS
ANNONS

Google går in hårt i startup-bolag

Google och Amazon har börjat engagera sig i att få konsumenter att dra ned på elanvändningen. (Foto: TT)

Google har investerat 22 miljoner dollar i KaiOS, en startup som byggt ett operativsystem för enklare funktionsmobiler, så kallade feature phones, där det går att rymma ett antal appar och andra smartphone-liknande tjänster.

Det rapporterar Techcrunch.

Som ett led i investeringen kommer KaiOS att börja integrera Googles tjänster som sökning, kartor och Youtube i fler KaiOS-enheter.

ANNONS
ANNONS

KaiOS har tidigare i år sagt att man ska lansera Google-appar i Nokia-mobiler som drivs på bolagets operativsystem. Bolaget uppskattar att det idag finns 40 miljoner mobiler med dess egna operativsystem installerat.

Marknaden för funktionsmobiler fortsätter samtidigt att hålla sig vid liv, trots konkurrensen från smartphones. Under 2017 levererades totalt mellan 450 till 500 miljoner funktionsmobiler och försäljningen växer just nu snabbare än när det gäller smartphones, enligt tekniksajten.

KaiOS-drivna mobiler är främst populära i tillväxtländer där smartphones inte har en stor penetration. Ett sådant exempel är Indien där de har gått om Apples iOS-mobiler för att vara de näst mest populära efter Android-mobiler.

Funktionsmobiler är vad man skulle kalla för traditionella vanliga mobiler, det vill säga enheter som man styr med knappar istället med fingrar på skärmen.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS