ANNONS
ANNONS

Tung diplomat byter sida – hjälper Ericssons ärkerival

huawei.jpg

Mikael Lindström slutade som Kina-ambassadör hösten 2010. Inom några månader – efter att ha jobbat som rådgivare åt handelsminister Ewa Björling – startade han konsultbolaget Sweden Asia Consulting AB hemma i villan i Djursholm.

Mikael Lindström berättar för Dagens Industri att hans namn signalerar trovärdighet och att det i Kina uppfattas som ett ”kvitto på att bolaget är seriöst”.

Omedelbart efter han slutat som ambassadör fick han uppdragsom senior rådgivare åt Kreab Gavin Andersson och Ericssons kinesiska ärkerival Huawei.

ANNONS
ANNONS

”Det är inte så att jag förmedlar några Hemligheter till Huawei. Mycket handlar i stället om att förklara hur saker och ting fungerar i Sverige”, säger den tidigare ambassadören till DI.

Det är tydligt att Huawei gärna vill lära sig av väst. en sak som Mikael Lindström sagt till Huaweis hemlighetsfulle vd och grundare Ren Zhengfei är att dennes måste kliva ut ur sitt skal och börja synas i media.

”Men det handlar om en kulturskillnad – i Kina vill man inte gärna sticka ut. Samtidigt är ju transparens en ständigt återkommande fråga inom bolaget”, säger Mikael Lindström till tidningen.

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS