ANNONS
ANNONS

Sveriges första professor i riskkapital

perra.jpg

Per Strömberg, 42, från Södermalm i Stockholm är Handelshögskolans första professor i finansiell ekonomi med inriktning på riskkapital, skriver Dagens Industri.

Han är sedan tidigare chef för Institutet för finansforskning.

”Riskkapital har blivit betydande globalt och Sverige har blivit ett stort land i den här branschen. Riskkapital börjar också få en stor betydelse för ekonomin. Därför finns det behov av objektiv kunskap i ämnet”, säger Per Strömberg, som tidigare undervisat i kusern Venture Capital och Private Equity, till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Professuren kommer formellt att benämnas Handelshögskolans Jubileumsprofessur i finansiell ekonomi, särskilt riskkapital, och kommer att vara kopplad till skolans Mastersprogram och en MBA-utbildning vid universitetet i Chicago, där Strömberg tidigare varit docent.

EQT Partners, IK Investment Partners och Nordic Capital har gått i bräschen för satsningen. Vidare har Altor Equity Partners, Deloitte, Goldman Sachs, Karnell, Mannheimer Swartling, Segulah, och Vinge ställt sig bakom professuren. Ett antal personer har även engagerat sig privat för professuren, däribland Björn Savén, Gunnar Walstam och Gustav Öhman.

”För investerare inom riskkapital är det av stor betydelse att få ökad förståelse för hur branschen fungerar och att riskkapitalets betydelse för samhället analyseras”, säger Conni Jonsson, Managing Partner på EQT Partners i en kommentar och tillägger:

”Detta är särskilt viktigt i Sverige eftersom den svenska riskkapitalbranschen är stor och framgångsrik ur ett globalt perspektiv. Det faktum att ett väsentligt antal intressenter gjorde gemensam sak för att möjliggöra detta är unikt och kommer förhoppningsvis att ge ytterligare tyngd till professuren.”

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS