ANNONS
ANNONS

Hjärnan bakom Blocket lanserar ny nättjänst

Pierre-Siri.jpg

Efter att ha nått framgång med vädersajten Eltiempo.es i Spanien tar Pierre Siri nu konceptet vidare till Sverige, skriver Dagens Industri.

Häromdagen var det Sverige-premiär för nya sajten Klart.se.

”Om nu spanjorerna har visat sig vara så intresserade av vädret så borde ju svenskarna vara det i ännu högre grad”, säger Pierre Siri till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Till sajten har han knutit den pensionerade TV-mannen John Pohlman, hedersdoktor i meteorologi vid Stockholms Universitet. Pohlman blev en folkkär tv-personlighet då han i 30 år arbetat som väderpresentatör på Sveriges Television. Under sin karriär har han besvarat läsarfrågor om väder i Dagens Nyheter och gör nu också debut som sommarpratare i radioprogrammet P1 Sommar.

John Pohlman kommer att verka som chefsmeteorolog på Klart.se där han även kommer att stå för en väderblogg.

Målet är enligt Klart.se att ”med internets egenskaper kan presentera väderprognoser på ett sätt som är mer effektivt och uppdaterat än vad andra medier kan erbjuda”. Väderprognoserna snickras ihop av det finländska bolaget Foreca, som är en direkt konkurrent till SMHI.

Enligt Pierre Siri levererar Foreca moderna prognosmodeller, som möjliggör 14-dygnsprognoser och vädersökningar lokalt på 20.000 platser och golfbanor i Sverige.

Pierre Siri, som är gift med förre Telia-chefen Lars Bergs dotter Erica, bor i dag med sin familj på Mallorca. Här driver han sin egen investeringsverksamhet och är delägare i en rad spanska it-bolag.

Den stenrike entreprenören, som tjänade över 210 miljoner kronor då han i två steg sålde sina Blocket-aktier 2003 och 2006, är inte det minsta bekymrad över att det redan finns en massa vädertjänster på nätet.

”Det fanns annonser på nätet innan jag köpte in mig i Blocket också”, säger han till DI.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS