ANNONS

Facebook ändrar ‘radikalt’ – så blir ditt nya flöde

Facebooks grundare Mark Zuckerberg avslöjade precis det sociala mediets kanske största förändring någonsin. (Foto: TT / Montage)

Grundaren Mark Zuckerberg avslöjade precis vad som beskrivs som Facebooks största förändring någonsin.

ANNONS
ANNONS

Sociala mediejätten Facebook gör ständigt förändringar i dess utseende, funktioner och algoritmer. På fredagen meddelar man exempelvis att Silicon Valley-bolaget gör en satsning på lokala nyheter i en ny sektion i bolagets app.

Men desto större är nyheterna som grundaren själv, Mark Zuckerberg, avslöjade via sin egen Facebook-sida tidigt på fredagsmorgonen svensk tid. Som flera medier rapporterar i dag har tech-giganten sjösatt vad som beskrivs som Facebooks största förändringar någonsin.

I korthet, förklarar Zuckerberg, innebär förändringarna i algoritmerna att användarnas nyhetsflöden kommer att göras om radikalt. Bort ska fokus på företags och mediers uppdateringar och innehåll samtidigt som vänners kommentarer, statusuppdateringar och annan aktivitet ska prioriteras.

”Om vi gör rätt sak så tror jag det gynnar våra användare och vår affärsmodell på lång sikt”, skriver han enligt Aftonbladet.

Exakt hur de nya nyhetsflödena kommer att se ut är fortfarande oklart och Mark Zuckerberg understryker att förändringar kommer att genomföras gradvis. Klart är dock att både utseende och funktioner kommer lämnas oförändrat till mångt och mycket.

Läs Mark Zuckerbergs inlägg i sin helhet här nedan.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS