ANNONS

Digital jackpot för EU-medborgarna

EU-medborgare, däribland Netflix-konsumenter, har anledning att jubla. Se artikel! (Foto: TT)

EU: s konsumenter kommer att kunna använda sig av sina digitala abonnemang när de reser runt i de 28-medlemsstaterna i framtiden, efter att EU: s förhandlare kommit överens om ett avtal om tjänste- portabilitet.

ANNONS
ANNONS

Det skriver Techcrunch.

Avtalet är en del av Europeiska kommissionens  (DSM) strategi, som syftar till att bryta ner hinder för e-handel i regionen.

De nya reglerna kommer att förändra hur EU:s konsumenter kan konsumera digitalt innehåll, såsom online-abonnemang till filmer, sportevenemang, e-böcker, tv-spel och musiktjänster. Det kommer att göra det möjligt att dra full nytta av sina digitala abonnemang när man reser inom EU, i stället för att vara blockerade från att komma åt onlinetjänster som man betalar för i hemlandet.

I en pressrelease skriver, EG:

Den nya lagstiftningen kommer det möjligt för konsumenterna att få tillgång till sina online innehållstjänster när de reser inom EU på samma sätt som de kommer åt dem hemma. Till exempel när en fransk konsument prenumererar på Canal + film och serier online, kommer användaren att kunna komma åt filmer och serier som finns i Frankrike när han eller hon åker på semester till Kroatien eller en affärsresa till Danmark.

Alla leverantörer som erbjuder betalda innehållstjänster online måste följa de nya reglerna. De tjänster som tillhandahålls utan betalning (t.ex. onlinetjänster offentliga TV eller radiobolag) kommer att ha möjlighet att besluta att även ge portabilitet till sina abonnenter.

EU räknar med att de nya reglerna ska träda i kraft i hela regionen i början av 2018, även om förordningen fortfarande formellt måste bekräftas av Europeiska unionens ministerråd och Europaparlamentet.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS