ANNONS
ANNONS

Apple ska ha sålt 600.000 HomePods

Apple bedöms ha sålt 600.000 enheter av sin smarta högtalare, HomePod, under det första kvartalet. Det uppger analysföretaget Strategy Analytics, skriver The Verge. (Foto: TT)

Apple bedöms ha sålt 600.000 enheter av sin smarta högtalare, HomePod, under det första kvartalet. Det uppger analysföretaget Strategy Analytics, skriver The Verge.

Siffran ger HomePod en marknadsandel på sex procent för kvartalet, även om det är värt att tillägga att HomePod inte fick hela kvartalet på sig. Produkten släpptes på marknaden först den 9 februari, och missade därmed januari och första veckan av februari.

De som dominerade under kvartalet var Amazon, vars smarta högtalare fångade 43,6 procent av marknaden med estimerade fyra miljoner sålda enheter, och Google med 26,5 procent eller 2,4 miljoner sålda enheter.

ANNONS
ANNONS

Apples säljsiffra kan tydas som något svag mot bakgrund av att bolaget i år uppskattas sälja mellan 2-2,5 miljoner HomePods, enligt KGI Securities respekterade Apple-analytiker, Ming-Chi Kuo.

Enligt sajten kan ett antal faktorer ha spelat in på den tuffa starten för HomePod.

Det man lyfter fram är att HomePod endast fungerar med andra Apple-produkter och är därmed otillgänglig för personer som har en vanlig PC-dator eller operativsystemet Android på sin enhet.

Den andra faktorn som talar emot HomePod är priset, som är betydligt högre jämfört med Amazons, Googles eller Sonos erbjudanden.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS