ANNONS
ANNONS

28-åringen som tjänar 75.000 kr – om dagen

appenb.jpg

Nästan 700.000 svenskar spelar i dag alfapetappen Wordfeud på sina mobiltelefoner, skriver DI Weekend som träffat 28-åringen bakom nya mobilundret, norske Håkon Bertheussen i Trondheim.

Succén skedde – bokstavligen – över en natt.

Ett dygn efter att han i augusti 2010 lade upp Wordfeud på Googles Android Market hade 10.000 personer laddat ned spelet, som då fanns på norska och engelska.

ANNONS
ANNONS

Då var Bertheussen anställd på it-bolaget Amtel men sade snabbt upp sig, då han insåg att han satt på en guldgruva.

”Jag hade läst om personer som hade lyckats göra appar till smarta mobiler. Jag ville bara testa om jag också skulle kunna klara av det”, säger Håkon till DI Weekend.

Eftersom han hade tre månaders uppsägningstid från Amtel tvingades han att arbeta dubbelt, mestadels om nätterna, för att klara av det massiva trycket och efterfrågan på marknaden. Efter någon timmes sömn var det dags att gå tillbaka till jobbet.

Men det var det värt.

I Sverige tog spelet, som ser likadant ut på Iphone som på Android (även om tekniken bakom är olika), på allvar fart för ungefär en månad sedan. Bokmässan i Göteborg har i år en särskild Wordfeudturnering och DI Weekend konstaterar att det faktiskt råder rena rama hysterin. 

Bertheussen IT omsätter över 2 miljoner kronor i månaden och Håkon kör numera runt i en ny BMW. Förutom reklam består intäkterna av nedladdningar av den reklamfria premiumversionen för 22 kronor. Håkon hyr fem stycken servrar i USA och har kontrakt med en reklamfirma i San Francisco, som hanterar all reklam i spelet.

”Det är mycket pengar. Men jag har stora kostnader och jobbar hårt varje dag. Jag har ju ingen aning om hur länge folk kommer att spela Wordfeud”, säger 28-åringen till DI Weekend.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS