ANNONS
ANNONS

Samsung varnas för kinesiska hotet

Kinesiska smartphone-leverantörer, särskilt Huawei, är på stark frammarsch i Europa och Samsung bör enligt experter se upp medan Apples ställning inte är hotad. I vart fall inte i Norden. (Foto: TT)

Computer Sweden skriver om en ”kinesisk smartphone-offensiv i Europa”.

Enligt artikeln är Kina på stark frammarsch på den europeiska mobilmarknaden när USA nu sätter käppar i hjulet. Kinesiska smartphone-leverantörer uppges ha kapat åt sig en tredjedel av Europa-marknaden, men i Sverige sägs Apple hålla kineserna stången medan analytiker menar att i synnerhet sydkoreanska Samsung får se upp.

”Jo vi ser också att de kinesiska tillverkarna, framför allt Huawei och Xiaomi, fokuserar mer på Europa”, säger Anders Elbak, analytiker på IDC, till Computer Sweden och fortsätter:

ANNONS
ANNONS

Framför allt har Huawei vuxit sig allt starkare i Europa medan andra kinesiska smartphone-tillverkare inte kommit lika långt, men uppges alltså vara på offensiven.

Experten konstaterar att Huawei nått framgång med sina smartphones, som han menar håller samma klass som Samsung och Apple men är billigare. Han tror emellertid att det blir svårare för Huawei och andra kinesiska smartphone-leverantörer att slå sig in på den nordiska marknaden, där Apple har 35 procent av marknaden, säger han, och är fortsatt den största giganten i branschen.

Samsung kan dock vara hotat, vilket även Leif-Olof Wallin, telekomanalytiker på Gartner, håller med om.

”Jag ser det mest som att de konkurrerar med andra Android-enheter som Samsungs än med Apple”, säger han till Computer Sweden.

Läs även: Ny flaggskeppsmobil ingen megasuccé [DagensPS.se] >

 

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS