ANNONS
ANNONS

Nokia nära avtal om AI och maskininlärning

Telekombolaget Nokia och China Mobile har tecknat en avsiktsförklaring med syfte att undersöka potentialen av AI och maskininlärning. (Foto: TT)

Telekombolaget Nokia och China Mobile har tecknat en avsiktsförklaring med syfte att undersöka potentialen av AI och maskininlärning för att optimera framtida nätverk och möjliggöra leveransen av nya Edge Cloud och 5G-tjänster. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nokia och China Mobile kommer att arbeta tillsammans för att undersöka tillämpningen av AI och maskininlärning för att säkerställa att eventuella ändringar i efterfrågan förutses och nätverksresurser automatiskt tilldelas för att uppfylla alla servicebehov med hög kvalitet och pålitlighet.

Företagen kommer etablera ett gemensamt laboratorium i Kina för att utveckla användningsmöjligheter med Nokia 5G Future X som grund. China Mobile kommer leda forskningen när det bland annat gäller standardisering av öppen API.

ANNONS
ANNONS

”Arbetet med China Mobile är ett perfekt exempel på hur vi kan hjälpa våra kunder att utnyttja potentialen av 5G”, kommenterade Marc Rouanne, chef på Mobile Networks, Nokia.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS