ANNONS
ANNONS

Svenska bolag hyllas i tung global topplista

Amazon, med grundaren Jeff Bezos (mitten), koras till världens mest innovativa företag av amerikanska magasinet Fast Company. (Foto: TT)

Amerikanska entreprenörs- och ledarskapssajten Fast Company, som citeras av svenska Di Digital, har för tionde året i rad korat världens mest innovativa företag i en rad olika kategorier. I topp hittar vi oväntat giganter som Amazon, Google, Uber, Apple, Snap och Facebook. Men på topp-tio-listan slår sig även svenska Spotify in som hyllas för sin ständiga förnyelse, nya idéer och innovativa sätt att erbjuda musik till sina användare.

”Mycket av Spotifys framgångar beror på den sofistikerade datan som gör det möjligt att skapa nya produkter som fångar lyssnarna i ett visst ögonblick eller humör, snarare än att leverera samma gamla genrer.”

Men Spotify är inte ensamt om att lovordas av den inflytelserika tidningen. Svensk-schweiziska ABB kvalar in på plats fyra i kategorin ”Robotics”, företaget Ingo Stockholm återfinns i kategorin marknadsföring medan svenskgrundade Kobalt belönas med en sjätteplats i kategorin musikföretag, skriver Di Digital.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
In this article

ANNONS

ANNONS