ANNONS
ANNONS

Svenskens miljardbolag kan gå ihop med Uber

Dubai (på bilden) är en av Careems snabbväxande marknader. (Foto: TT)

Uber är i preliminära samtal om att slå sig samman med rivalen Careem i Mellanöstern, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Dagens PS har tidigare skrivit om Mellanöstern-baserade bolaget Careem som Mudassir Sheikha och svenske Magnus Olsson. Den sistnämnda har enligt Business Insider ett gediget cv: han startade sitt första bolag redan som 15-åring och under studierna på Lunds Universtitet gjorde han utbytesprogram på toppskolor som Harvard och Yale.

LÄS ÄVEN: Fick livsfarlig sjukdom – nu hägrar miljardvärdering [Dagens PS] > 

ANNONS
ANNONS

Nu kommer uppgifter om att olika affärsupplägg diskuteras, däribland att Uber helt köper upp Careem eller endast tar ett majoritetsägande. I ett annat scenario skulle Careems ledning tillåtas få leda det kombinerade företaget, uppges det.

Uppgifterna kommer efter att Uber tidigare sålt sina verksamheter i Sydostasien, Kina och Ryssland. Anledningen uppges vara att Uber vill försköna siffrorna inför nästa års tilltänkta börsnotering och då är det viktigt att man blir kvitt många av sina sämre presterande verksamheter. Bolaget har avböjt att kommentera Careem-uppgifterna.

Careem är en lokal favorit som för närvarande är i samtal om att hämta in 500 miljoner dollar i riskkapital till en värdering av cirka 1,5 miljarder dollar. Bolaget uppges också ha hållit preliminära samtal med banker om en potentiell börsnotering i januari.

Careem verkar i 70 städer i minst tio länder från norra Afrika till Pakistan och är oftast marknadsledaren.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS