ANNONS
ANNONS

Så många svenskar vill bli entreprenör

Många svenskar när en entreprenörsdröm, främst för att få styra sin egen tid och ha möjligheten att jobba på distans. (Foto: TT)

Här är de främsta orsakerna till det.

Drygt varannan svensk är redan entreprenör eller skulle kunna tänka sig att bli det – och drivkraften bakom det är i första hand att få rå sin egen tid, enligt en undersökning som GfK Norm gjort på uppdrag av Huawei.

Enligt rapporten – där 1.000 svenskar tillfrågats – skulle en av tio vilja bli egenföretagare, men vågar inte ta klivet.

ANNONS
ANNONS

Av siffrorna framgår att 73 procent i åldersgruppen 30-49 år redan nu driver eget bolag, eller har önskemål om att få göra det. Där finns alltså den största andelen som bär på drömmen om ett liv som entreprenör.

Sex av tio i undersökningen vill starta eget för att kunna styra sin egen tid. Ett annat bärande skäl är att få göra något som man brinner för, men bland män är den viktigaste aspekten att tjäna pengar. Flexibiliteten att få möjlighet att jobba hemifrån lockar också i stor utsträckning.

”Som egenföretagare är det viktigt att kunna vara mobil”, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Technologies Sverige, i pressmeddelandet.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS