ANNONS
ANNONS

Södersjukhuset anmäler Löwengrips bolagsstjärna

På torsdagen rapporterar SVT Nyheter, som citerar nyhetsbyrån Siren, att Södersjukhuset nu anmäler succé-appen Natural Cycles (en av Isabella Löwengrips investeringar) till Läkemedelsverket efter 37 fall av oönskade graviditeter. (Foto: TT)

Natural Cycles – som nyligen värderades till 1 miljard kronor – anmäls till Läkemedelsverket. ”Det är såklart dåligt för oss”, säger grundaren.

För en tid sedan rapporterade Breakit att svenska Natural Cycles – som nyligen blev den första appen i världen att klassas som preventivmedel av certifikatbolaget Tüv Süd – fått in serientreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip som en av företagets investerare.

Exakt hur mycket pengar hon gick in med ville hon inte berätta, men i stället avslöjade hon att Natural Cycles i och med investeringsrundan passerat drömgränsen 1 miljard kronor i värdering.

ANNONS
ANNONS

Men nu har Löwengrips bolagsstjärna stött på patrull. På torsdagen rapporterar SVT Nyheter, som citerar nyhetsbyrån Siren, att Södersjukhuset nu anmäler succé-appen till Läkemedelsverket efter 37 fall av oönskade graviditeter.

För Natural Cycles grundare, makarna Elina Berglund Scherwitzl och Raoul Scherwitzl, innebär anmälningen ett rejält bakslag.

”Det är såklart dåligt för oss som varumärke, definitivt”, säger hon till Breakit men understryker att hon tycker att bolaget trots allt är tillräckligt tydliga med att appen inte är 100-procentig.

Natural Cycles fungerar så att en kvinna mäter sin temperatur varje morgon varpå appens algoritmer över tid ska kunna räkna ut när användaren är fertil eller inte. På så sätt ska man kunna pricka in respektive undvika att bli gravid.

”Inga preventivmedel är 100 procent effektiva. Det kommer alltid att komma oönskade graviditeter /…/ Vi är ungefär lika säkra som p-piller”, säger hon till Di Digital.

KÄLLOR:

”P-app” anmäls till Läkemedelsverket [SVT Nyheter] >

Natural Cycles anmäls efter larm om oönskade graviditeter [Breakit] >

Södersjukhuset anmäler Natural Cycles för oönskade graviditeter [Di Digital] >

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS