ANNONS
ANNONS

Iqube lägger ned: “Finns tyvärr inget intresse”

sx4cf500.jpg

Iqube har haft anställda projektledare och coacher som hjälpt och stöttat entreprenörer mot att Iqube fått ägarandelar i bolagen.

Men nu läggs alltså den operativa verksamheten ned, rapporterar di.se.

“Det finns tyvärr inget intresse i dagens ekonomiska klimat att finansiera Iqube och portföljbolagen. Istället för att driva det så långt att det blir en katastrof så väljer jag att avvakta med att ta in nya bolag, och istället fokusera på att utveckla den portfölj jag har”, säger Johan Staël von Holstein till di.se.

ANNONS
ANNONS

Beslutet stöds av storägarna Johan Staël von Holstein (48,5 procent) och Sjätte AP-fonden (13,5 procent).

“Jag delar Johan Staël von Holsteins uppfattning att under rådande ekonomiska situation satsa på att utveckla befintliga bolag”, säger Susanne Olofsson, styrelseordförande i Iqube och investeringsansvarig för Regionala Investeringar på Sjätte AP-fonden, i ett pressmeddelande.

Hon tillägger att hon är oerhört nöjd med resultatet av sin investering i Iqube.

Iqube är Skandinaviens ledande privata företagsinkubatorer. Bolaget startades år 2004 av Johan Staël von Holstein med ambitionen att underlätta för entreprenörskap och företagande i Sverige. I dag finns runt 100 bolag i portföljen och IQUBE är representerat i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå.
 

ANNONS
In this article


ANNONS

ANNONS