ANNONS
ANNONS

Högskola stämd för ”dålig kvalitet”

Malardalens_hogskolas_huvudentre_Vasteras.jpg

Det skriver representanter för Centrum för rättvisa på DN Debatt idag.

Connie Dickinson från USA är en av de tusentals studenter från länder utanför EES-området som varje år kommer till Sverige för att studera.

I hennes fall slutade det hela med katastrof.

ANNONS
ANNONS

Hösten 2011 påbörjade hon utbildningen ”Analytical Finance” vid Mälardalens högskola, som marknadsfördes som en kurs av mycket hög kvalitet. Men trots en kostnad på 182.500 kronor för två år var utbildningen var så dålig att den underkändes av Universitetskanslersämbetet på fyra av fem punkter.

På en kurs i datorprogrammering saknades datorer och sittplatser. Samtidigt upplevdes lärarna som ohjälpsamma.

”Jag var jätteförvånad över nivån”, säger Connie Dickinson i ett tidigare inslag i Sveriges Radios P3 Nyheter, som citeras av Dagens Nyheter.

”Läraren delade bara ut papper och gick därifrån och hon kunde varken engelska eller svenska”, säger den besvikna amerikanskan vidare.

Organisationen reagerar starkt mot det faktum att det inte går att kräva pengarna tillbaka från en statlig högskola. 

”De lagar och regler som är till för att skydda konsumenter inom det privata tycks inte gälla mot det offentliga”, skriver Centrum för rättvisa, som nu stämmer högskolan för att få Connie Dickinsons pengar tillbaka.

Det hela är en hittills oprövad väg.

”Nu är det upp till domstolen att avgöra om Connie Dickinson ska få tillbaka sina pengar och därmed fylla det vakuum som annars gör enskilda rättslösa”, skriver organisationen.

LÄS MER: ”Vi stämmer högskola för dålig utbildningskvalitet” (DN Debatt) »

LÄS ÄVEN: Högskolor: Prisvärt – så länge det är gratis (DN) »

 
ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS