ANNONS

Drömtillvaro: Han tog semester – i ett år

Lukas Duczko har gett sig själv "entreprenörsförbud" under sin ett år långa semester. (Foto: TT och Newsdesk / montage)

Lukas Duczko drog i gång startupbolaget Scrive, där bland andra Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski är en av investerarna.

ANNONS
ANNONS

Scrives affärsidé är att personer och företag kan teckna avtal digitalt i stöllet för en massa tidsödande papperskrångel och bland kunderna finns exempelvis både Avis och norska storbanken DNB, berättar Breakit.

Lukas Duczko berättar för sajten att han jobbat hårt för att kunna ta långledigt, mellan 60 och 140 timmar i veckan, i stort sett dygnet runt.

När Breakit når honom ligger han i en hängmatta på stranden och lyssnar på vågorna brus.

”Jag har längtat efter den här typen av ledighet. Jag älskar att resa och behöver vädra hjärnan lite”, förklarar Lukas Duczko i artikeln.

Han har, framgår det, sålt en del av sitt innehav i succébolaget Scrive för att finansiera sin drömsemester. Han har också gett sig själv ”entreprenörsförbud” under ledigheten.

”När jag startade bolaget hade jag ingen erfarenhet, inget socialt kapital, inget humankapital och inget ekonomiskt kapital. Det enda jag kunde stoppa in från början var tid. Det är därför jag tror så hårt på att en av framgångsfaktorerna har varit att jag jobbat 24/7”, säger han.

Enligt Breakit har Scrive som mål att omsätta 25 miljoner kronor i år, vilket i så fall är en fördubbling jämfört med fjolårets omsättning, enligt sajten, som uppger att bolaget nu gör en sista kapitalrunda och att det senaste räkenskapsåret slutade med en rörelseförlust på 8,5 miljoner kronor.

MISSA INTE: Miljardvinst för svenske stjärnentreprenören [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Mordfriade Kaj Linna blir entreprenör [DagensPS.se] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS