ANNONS
ANNONS

Svensk startup tar in nästan 50 miljoner kronor

På bild: Anyfins svenska grundare Mikael Hussain, Sven Perkmann och Filip Polhem. (Foto: Anyfin)

Svenska startupen Anyfin som gör det enkelt att återfinansiera befintliga lån med hjälp av en bild har tagit in 4,8 miljoner euro, motsvarande 48 miljoner kronor.

Pengarna hämtades under Series-A finansieringsrunda som leddes av Accel och Northzone. Deltog gjorde även Rocket Internets Global Founder Capital samt ett antal hemliga affärsänglar med bakgrund inom konsumentfinans och fintech, skriver Techcrunch.

Anyfin lanserades i november förra året och finns för närvarande bara tillgänglig i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Tanken bakom bolaget är att göra det enklare att återfinansiera lån och kreditkort innan de börjar dras med höga räntor. För att klara av det har man tagit in bildtagning av själva lånet eller räkningen, artificiell intelligens och tillgänglig konsumentdata och bakat ihop en produkt som gör att användare slipper onödiga kostnadsavgifter.

”Allt som konsumenten måste göra för att spara en mängd av pengar är att ta en bild av kreditkortsräkningen eller låneanslaget och vi sköter resten. När en kund skickas oss sin bild använder vi OCR för att få de data vi behöver, kör det genom våra riskalgoritmer och utifrån det ge konsumenten ett individuellt pris. Vi kan vanligtvis sänka kostnaderna för finansieringarna med mer än hälften”, sade vd Mikael Hussain.

 

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS