ANNONS
ANNONS

Få drömjobb – via sms

chef.jpg

Allt fler arbetsgivare väljer nya och moderna vägar att rekrytera personal.

”Företagen vet att de måste anpassa sig till snabbare medarbetare och de måste leta där potentiella medarbetare finns – på nätet. Rekryteringsansvariga och personalchefer har krav på sig att visa resultat. Det ska ofta gå fort och det ska bli bra”, säger Patrick Grimlund som är entreprenörscoach till Metro.

Snabbare än ett sms går det knappast att bli. När Arbetsförmedlingen sökte personal till ett nytt projekt skickade de ut information om tjänsterna via textmeddelande. De fick in över 1.000 svar på en vecka.

ANNONS
ANNONS

Utmaningar på nätet, Facebook och nedladdningsbara tester är bara några av arbetsgivarnas nya vägar för att hitta rätt personer. Just de sociala nätverken kommer med stor sannolikhet att bli en allt viktigare plattform för att hitta personal.

”De sociala nätverken på internet är överlägsna andra kontaktytor när det gäller att hålla i gång många lösa förbindelser. Redan i dag bygger smarta karriärplanerare sitt rykte genom olika kanaler som bloggar, nätverk och mikrobloggar”, säger Hans Kullin på kommunikationsbyrån Burson-Marsteller till Metro.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS